„Sąmoningas kūrėjas niekada nenustoja mokytis ir tobulėti – tai nesibaigiantis procesas tiek aktoriaus, tiek teatro gyvenime. Lygiai taip pat yra ir su skraidymu. Apsispręsti mokytis valdyti ultra-lengvąjį lėktuvą padėjo mano sklandymo instruktorius, kuris įsitikinęs, kad kuo daugiau skirtingų aparatų sugeba valdyti žmogus, tuo geriau jis valdo juos visus.

Pamaniau, kad blogiau tai jau tikrai nebus!“ – pasakoja aktorius, vos prieš keletą savaičių pirmą kartą atsisėdęs prie motorinio lėktuvo šturvalo.

Popietėmis aktorius vyksta į teatro gastroles po visą Lietuvą, todėl skraidymams lieka ankstyvi rytai. „Aviacija apipinta romantikos legendomis, tačiau kol pradedi suvokti skrydžio mechaniką, kol išmoksti ją suvaldyti, skrydis yra juodas darbas, o iki romantikos dar toli gražu“, – sako aktorius, tarp motorinio lėktuvo ir sklandytuvo, neturinčio variklio, pilotavimo įžvelgiantis ir skirtumų, ir panašumų.

„Vieni principai galioja sklendžiant, kiti – skrendant. Mano instruktorius juokiasi, kad mokymo metu ore, išjungus lėktuvo variklį, „normalius“ žmones apima panika. O man atvirkščiai – staiga viskas pasidaro aišku! Žinau, ką ir kaip daryti“, – juokiasi Sakalas.

Ultralengvojo lėktuvo piloto licencijos siekiantis aktorius sakosi lėktuvu skraidysiąs tomis dienomis, kai dėl oro sąlygų nebus galima sklandyti.

Tačiau sklandymo jis neketina apleisti – tiesiog teks dar daugiau laiko praleisti aerodrome.