Kiekvienoje laidoje svečiuojasi vis kitas svečias. Visi jie – filmo kūrybinės grupės nariai ar aktoriai.„Prie ruso buvo skaniau“ – tai satyrinė kulinarinė laida. Tačiau ji pašiepia ne kulinarinių laidų formatą, o laikmetį, kurio patiekalus nagrinėja.

Laidos vedėjas išsirenka vis kitą pigų, sovietmečiu garbintą patiekalą ar ingredientą ir su svečiu šmaikščiai iš jo gamina išgalvotus patiekalus.

Pasirodžius pirmai laidai ir sulaukus daug dėmesio, buvo nuspręsta sukurti dar dvi. Kadangi šmaikščios laidos mėgstamos interneto žiūrovų, kūrėjai planuoja sukurti ir paleisti visą pirmąjį sezoną.

Pasak filmo kūrėjų, idėja tokią laidų seriją kurti kilo dėl pastabų, kurių jis sulaukė nusprendęs imtis knygos „12 kėdžių“ ekranizacijos. Visi atkalbinėjo, sakydami, kad už rusus niekas geriau nepadarys, o modernus perdirbinys tik išniekins „originalą“. Taigi ir kulinarinių laidų ciklas yra dar vienas bandymas parodyti, kad prie ruso tikrai ne viskas buvo geriau.

Lietuviškoje versijoje, priešingai nei įprasta, žiūrovų laukia ne vien tik briliantų medžioklė, kuri filmo herojus klaidins po visą Lietuvą nuo Vilniaus iki Nidos, bet ir meilė.

Nuotykiai prasidės, kai buvusio stribo Kysos uošvienė išsiduos apie turtą, paslėptą vienoje iš dvylikos senų kėdžių. Aplinkybių prispaustas Kysa apie tai prasitars ir veikliajam Benderiui. Vienintelė problema – visos dvylika kėdžių išmėtytos po Lietuvą, todėl du labai skirtingi žmonės suvienys savo jėgas ir leisis į nesusipratimų ir pavojų kupiną briliantų paiešką. Jų medžioklėje Benderiui ir Kysai atsipalaiduoti neleis ir trečiasis veikėjas – kunigas Fiodoras.

Godus ir pagiežingas Bažnyčios tarnas darys viską, kad turtai atsidurtų jo rankose. Absurdiški, juokingi peronažai ir kvapą gniaužiančios lenktynės prasideda! Ar Benderis žūsta istorijos pabaigoje, kaip esame įpratę? Ar jis laimi? Mes dar pažiūrėsim!

Komedijoje „12 Kėdžių“ vaidina būrys ryškiausių Lietuvos aktorių ir televizijos žvaigždžių. Pagrindinis – Benderio - vaidmuo filme patikėtas charizmatiškajam Mantui Stonkui, o jo žiopliu porininku Kysa tapo Julius Žalakevičius.Komedijoje žiūrovai taip pat išvys Dalių Skamaraką, Inetą Stasiulytę, Mantą Vaitiekūną, Nataliją Janičkiną, rašytoją Andrių Užkalnį, TV laidų vedėją Indrę Stonkuvienę, komikus Mantą Katlerį, Vaidotą Grincevičių, manekenę Solveigą Mykolaitytę, „Facebook“ žvaigždę Moniką Šalčiūtę, Rimą Šapauską, filmo režisierių Algį Ramanauską ir dar daugiau visiems žinomų veidų.