Slaptas požeminių tunelių labirintas, pradėjęs veikti 1927 metais, galėjo pasigirti bene pirmaisiais pasaulyje elektra varomais traukiniais.

Remiantis istorikų pasakojimais, požeminė pašto gabenimo sistema buvo sugalvota kaip būdas paspartinti laiškų ir siuntų pristatymo procesą, kuris XX amžiaus 3-ąjį dešimtmetį Londono keliuose dėl žirgų ir karietų tikrai nebuvo itin operatyvus. Požeminė pašto geležinkelio linija, kurią geriausiais laikais 10 kilometrų atkarpoje turėjo aštuonias stoteles, buvo uždaryta 2003 metais.

Mažyčiai raudoni traukiniai neturėjo mašinisto ir buvo naudojami išskirtinai laiškų ir siuntinių transportavimui tarp pagrindinių Londono siuntų ir laiškų paskirstymo centrų. Šiandien šie traukiniai pirmą kartą istorijoje turės mašinistą ir vežios žmones.

15 minučių trukmės kelionė specialiais turistiniais traukiniais leis apvažiuoti ratą miesto dalyje, kur gausiausia muziejų. Kitaip tariant, naujam gyvenimui prikeliama tik dalis šios požeminis geležinkelio linijos.

Iniciatyvos ėmėsi „Postal Heritage Trust“ – labdaros organizacija, praeitą liepą senoje spaustuvėje Klerkvelyje atidariusi naują Pašto muziejų.

Projektas „Mail Rail“ pradės veikti rugsėjo 4 dieną.