Atidarymo ceremonija vyko stadione Paryžiaus vakarinėje dalyje: žaidynių dalyviai, nešini vėliavomis, dalyvavo šventinėje eisenoje. Šventėje apsilankė merė Anne Hidalgo ir mados kūrėjas Jeanas Paulis Gaultier.

Tikimasi, kad rugpjūčio 4-12 dienomis vyksiančiose žaidynėse dalyvaus per 12 tūkst. 700 dalyvių iš 91 šalies. Šiose žaidynėse varžosi patys įvairiausi sportininkai: seni ir jauni, vyrai ir moterys, heteroseksualai ir netradicinės seksualinės orientacijos atletai.

Iš Rusijos, kur 2013 metais buvo priimtas įstatymas, draudžiantis „netradicinių seksualinių santykių propagandą“, į Paryžių atvyko net 58 sportininkai. Atidarymo ceremonijos parade nežygiavo homoseksualus atletas iš Saudo Arabijos, kur netradicinė seksualinė orientacija užtraukia mirties bausmę.

Egiptas ir kitos musulmoniškos valstybės, kur homoseksualūs asmenys sulaikomi ir grūdami į kalėjimus, šiose žaidynėse taip pat turi savo atstovų. Iš viso sportininkai išmėgins jėgas net 36 sporto šakose, tarp kurių ir plaukimas, tinklinis bei buriavimas.

Prancūzijoje pastaruoju metu taip pat suaktyvėjo protestai prieš netradicinės orientacijos žmones. Itin didelio visuomenės nepasitenkinimo sulaukė vienas prezidento Emmanuelio Macrono rinkimų pažadas: jis pažadėjo siekti homoseksualių moterų pagalbinės reprodukcijos legalizavimo.