Saldaus meno muziejus yra pirmoji Europoje paroda, skirta laimei, sakė jo įkūrėjai.

Viena iš kūrėjų Carla Santos teigė, kad šio muziejaus idėją nusižiūrėjo iš panašių ekspozicijų Jungtinėse Valstijose. Ji mano, kad tokio tipo muziejai paplis po Europą, nes jie vilioja jaunąją, į socialinę žiniasklaidą orientuotą kartą.

Muziejaus ekspozicijos skirtos kūrybiškam fotografavimuisi – tai turėtų patikti lankytojams, kurie mėgsta „dalytis“. Pagrindinė muziejaus publika yra 15 – 30 metų merginos.

Tarp vizualiai patraukliausių kūrinių yra „Splash Mallow Pool“: netikrų zefyrinių saldainių pilnas baseinas, į kurį galima pasinerti, ir „Candy Wash“ vonia.

Visą parodą sudaro iš viso 8 teminiai ir aromatizuoti kambariai: „Splash Mallow Pool“ („Tyškantis zefyrų baseinas“), „Happy Hall“ („Laimngoji salė“), „Ice Cream Land“ („Ledų karalystė“), „Gummy Game“ („Guminukų žaidimas“), „Candy Wash“ („Prausimasis saldainiais“), „Pop Circus“ („Popcirkas“), „Sweet Dreams“ („Saldžios svajonės“) ir „Lucky Fruit“ („Laimingas vaisius“).

Lankytojai gali naudotis programėle, kuri apsilankymo metu padeda geriau sąveikauti su ekspozicijomis. Į turą po muziejų taip pat įtraukti virtualios realybės žaidimai, hologramos ir fotografijų konkursai.

Vienas iš įkūrėjų Hugo Silva teigė, kad skaitmeninė dimensija yra labai svarbi, jei norima sudominti technologijomis besinaudojančią Tūkstantmečio kartą.

Šis muziejus veiks iki rugpjūčio pabaigos.