Teigiama, kad atlikėjas važiavo Šilutės plentu ir vairavo kabrioletą. Šaltiniai tvirtina, kad šįkart jam buvo nustatytas 0,71 (kitų šaltinių teigimu, alkotesteris parodė 0,78 promiles) promilės girtumas.

Įvykį stebėjusių žmonių teigimu, atlikėjas šįkart vairavo savo oranžinės spalvos „Lamborghini“, kurį ne kartą demonstravo ir gerbėjams socialiniuose tinkluose.

Šią transporto priemonę bei du policijos automobilius užfiksavo ir klaipėdietis Tomas, kuris DELFI atsiuntė filmuotą medžiagą.

DELFI duomenimis, kiek anksčiau jau buvo pranešta, kad kelyje Vėžaičiai-Klaipėda šis automobilis kėlė avarines situacijas ir pavojingai manevravo. Taip jis ir atkreipė kitų eismo dalyvių dėmesį. Remiantis LNK „Žinios“ informacija, kartu su E. Dragūnu buvo ir nepilnametis vaikas.

Keletą kartų DELFI susisiekus su atlikėju jis mandagiai paprašė pasikalbėti kiek vėliau ir pažadėjo susisiekti.

Pažadą įvykdęs ir perskambinęs atlikėjas sakė, kad dėl šio įvykio neišgyvena, nes nebuvo išgėręs. Rišliai ir mandagiai bendravęs scenos atstovas pasakojo, jog prieš keletą savaičių peršalo ir susirgo bronchitu, todėl gydytojai jam skyrė dviejų rūšių antibiotikus. Jis spėja, kad toks galėjo būti vartojamų vaistų poveikis, todėl savo noru atliko ir kraujo tyrimą, kurio rezultatai turėtų paaiškėti neilgai trukus.

„Juk matote, kad nepergyvenu, nes nėra dėl ko. Bus rezultatai ir viskas bus aišku“, – kalbėjo E. Dragūnas.

Remiantis KET, transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (nustatytas lengvas neblaivumas (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 450 eurų. Be to, privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 1 m. iki 1,6 m.

Tiesa, tai jau ne pirmas kartas kai atlikėjas, nes dar šių metų vasarį jis atgavo teises po to kai 2015 metų gruodžio 9 dieną sustabdžius atlikėjo vairuojamą automobilį jam buvo nustatytas 1,65 promilių girtumas.

Keletui metų netekus teisės vairuoti jam teko iš naujo laikyti vairavimo egzaminą ir įgyti vairuotojo pažymėjimą. Tuomet bendraudamas su žiniasklaida atlikėjas teigė, kad jaučia itin didelę atsakomybę už savo veiksmus ir kaltę pripažino.