Šįsyk siekiama padėti Ebolos krizės aukoms.

Šeštadienį Vakarų Londone naujosios dainos įrašyti kartu su B. Geldofu ir dainos bendraautoriumi Midge‘u Ure‘u susirinko tokie atlikėjai ir grupės, kaip „One Direction“, Edas Sheeranas, Ellie Goulding ir Emeli Sande.

Iš originaliojo singlo atlikėjų atsiliepė tik Bono iš grupės „U2“, prie atlikėjų taip pat prisijungė ir Chrisas Martinas iš „Coldplay“.

1984 m. išleista daina, kurią įrašant dalyvavo George‘as Michaelas, Stingas ir Davidas Bowie, surinko 11 mln. dolerių (apytikriai 30,5 mln. Lt). Ji buvo perleista du kartus – 1989 m. ir 2004 m.

1984 m. daina pateko į topų viršūnes, buvo parduota milijonai jos kopijų, o visos surinktos lėšos skirtos bado Etiopijoje aukoms remti.

Singlo sėkmė paskatino 1985 m. surengti transatlantinį koncertą „Live Aid“, kurio metu Etiopijos reikmėms buvo surinkta dar 100 mln. dolerių (daugiau nei 277 mln. Lt.)

Naujausią singlo versiją nuo pirmadienio galima parsisiųsti už 1,55 dolerio (apytikriai 4,3 Lt.). O po trijų savaičių pasirodys fizinė singlo kopija, kuri kainuos 6,27 dolerio (apytikriai 17,39 Lt.) ir bus puošta britų menininkės Tracey Emin darbu.

Pranešime teigiama, kad visas už singlą gautas pelnas bus pervestas į „Band Aid“ fondą „In the global fight against Ebola“.