J.Bieberis taip pat laimėjo vieną tarptautinį apdovanojimą – Šiaurės Amerikos kategorijoje.

Ceremonijos vedėjas Edas Sheeranas parsivežė namo du apdovanojimus – už geriausią tiesioginį pasirodymą ir geriausią pasaulinę sceną.

Dainininkė Taylor Swift pretendavusi į devynis apdovanojimus, gavo tik vieną iš jų – už geriausia daina pripažintą savo kūrinį „Bad Blood“, įrašytą kartu su Kendricku Lamaru.

Rihannai atiteko geriausios atlikėjos apdovanojimas, o reperė Nicki Minaj laimėjo geriausio hiphopo kūrinio kategorijoje.

„One Direction“ buvo pripažinta geriausia popmuzikos grupe, atimdama iš J.Bieberio galimybę pelnyti visus apdovanojimus, kuriems jis buvo nominuotas.

Apdovanojimas už geriausią vaizdo klipą atiteko duetui „Macklemore & Ryan Lewis“, kuris ceremonijos pradžioje atliko savo hitą „Downtown“.

Naujosios bangos roko atlikėjai „Duran Duran“ pelnė pirmąjį MTV videovizionierių apdovanojimą, kuriuo nuo šiol bus pagerbiami videomuzikos pionieriai.

Klasikinės muzikos grandas Andrea Bocelli debiutavo MTV EMA apdovanojimų scenoje, atlikdamas savo hitą „Con te partiro“.

Pharrellas Williamsas surengė paskutinį pasirodymą per tą ceremoniją, jaudinamai atlikęs savo hitą „Freedom“ su šokėjomis ryškiaspalviais sijonais.