Apdulkėjusiame lange išstatyta ekspozicija priverčia sustoti pasibaigus pamokoms pro šalį einančius vaikus. Vis dėlto didžiausią įspūdį ir šilčiausius jausmus figūrėlių vaizdas kelia senesnei kartai, dar puikiai prisimenančiai kitados vieną iš populiariausių žaidimų – „Subbuteo“ stalo futbolą.

Keramines miniatiūrinių plastikinių „Subbuteo“ figūrėlių kopijas menininkas Stefano Puzzo kuria jau devynerius metus. Penktojo praeito amžiaus dešimtmečio viduryje „Subbuteo“ figūrėlės buvo pažįstamos daugeliui įvairiausių pasaulio šalių gyventojų – jų buvo galima rasti kone kiekvienuose namuose.

Šiuo metu Milano parduotuvės vitrinoje eksponuojamos 30 centimetrų aukščio figūrėlės nėra skirtos žaisti.

Jos nulipdytos iš molio, nudažytos, padengtos glazūra, o tada porą dienų laikytos tūkstančio laipsnių karščio degimo krosnyje. Tokios figūrėlės – turtingų ir garsių asmenų pamėgta namų dekoro detalė, galinti kuo puikiausiai įsitaisyti ant staliukų, spintelių ar lentynų.

Viena tokia statulėlė puikuojasi ant buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconio darbo stalo. Ji vaizduoja futbolo klubo „AC Milan“, kuriam politikas lig šiol ištikimas, uniforma dėvintį žaidėją.

Ant lentynos stovinti buvusio Brazilijos ir Milano „Inter“ puolėjo Ronaldo statulėlė vis dar laukia, kol bus supakuota ir išsiųsta.

Statulėlių yra ir daugiau, tačiau vieną iš jų menininkas laiko ypač vertinga.

Kopijuojant „Subbuteo“ stilių menininkas sukūrė ir muzikos pasaulio legendų, tokių kaip Michaelas Jacksonas ir Freddie Mercury, taip pat animacinio filmų herojaus Homerio Simpsono statulėles. Kolekcijoje atsidūrė ir žymiojo Stanley Kubricko filmo „Prisukamas apelsinas“ („A Clockwork Orange“) pagrindinio veikėjo Alekso figūrėlė.