L. Somovas juokiasi, kad naujos dainos, kuri netrukus turėtų pasiekti ir radijo stočių eterį, kūrybos procesas išties savotiškai priminė verslo startuolių darbą, taigi vieta premjerai pasirinkta neatsitiktinai: „Man tai buvo iššūkis, kokį, manau, neretai patiria ir startuoliai – per trumpą laiką užsibrėžiau sukurti gerą, sėkmingą dainą, kaip kad jie užsibrėžia sukurti verslą. Jei tik mano veiksmai ką nors įkvepia, mielai pasidalinsiu įgyta patirtimi.“

Pasak „Are you ready for love“ bendraautoriaus L. Somovo, naujasis pirmąkart bendram darbui susibūrusios muzikantų trijulės kūrinys kone idealiai atspindi paties prodiuserio braižą – gana spontaniškai gimusi daina išsiskiria inovatyviu elektroniniu skambesiu, yra šiuolaikiška ir progresyvi.

„Šiame kūrinyje netrūksta inovacijų, skirtingomis technologijomis pasiektų rezultatų, pavyzdžiui, Eimanto Belicko griežiamo smuiko skambesys primena elektroninio hibridinio instrumento garsą. Tiesą sakant, kurdamas kone niekad neplanuoju konkrečiai – veikiau jau pasiduodu emocijai, intuicijai. Tačiau inovacijas seku ir stengiuosi pritaikyti nuolat. Taip pat ir šį kartą, – sako L. Somovas. – Viskas priklauso nuo žmonių, su kuriais dirbama, ir susikurtos aplinkos. Mano atveju inovacijos kūryboje pritaikomos greitai ir sklandžiai. Tai ir SEB Inovacijų centras, kuriame pristatėme dainą, kitiems kūrėjams, startuoliams, tampa palankia aplinka – tai gera galimybė atsidurti puikioje terpėje ir kurti gražius, vertingus dalykus.“

Muzikoje inovacijos prodiuseriui atrodo būtinos, o gyvenime? „Tikrai taip. Aš visada stengiuosi ne tik neatsilikti nuo technologijų naujovių, bet ir vienas pirmųjų jas išbandyti. Būna žmonių, kurie ilgai naudojasi įvairiomis programomis jų visai neatnaujindami, o man tai svarbu padaryti kuo anksčiau“, – šypsosi.

Anot prodiuserio, užsiimant kūryba – nesvarbu, daina tai ar verslas – visada naudinga, o kartais net būtina pagalba.

„Šiandien esu tokioje stadijoje, kai pats apie verslą, techninius dalykus galiu galvoti mažiau – mane supa puiki komanda, prisiimanti atsakomybę už verslo dalį, o man lieka laiko kurti. Be abejonės, kad tai pasiekčiau, reikėjo pastangų. Paramos kuriant, pradedant kažką naujo, reikia visada. Muzikos kūrėjų atžvilgiu lengvatų nėra daug – viliuosi, kad ateityje kūrėjams sąlygos bus palankesnės. Tačiau startuolius belieka pasveikinti – SEB Inovacijų centras yra vertinga bendradarbiavimo platforma“, – sako L. Somovas.