Studijinio albumo stuburą sudaro itin skaudžios patirtys – geriausio draugo Jasono Gavi Gaviati netektis ir tėvui diagnozuota onkologinė liga. Titulinis albumo kūrinys – kompozicija, kurią smuikininkė sukūrė iš karto po 2015 metais J. Gaviati pralaimėtos kovos su vėžiu. Norėdama įprastinti bičiulystę, 29 metų muzikantė sukūrė ir dar vieną prarastai artimai sielai skirtą itin jausmingą kompoziciją - „Gavi‘s Song“.

„Kol neįveikiau visko savyje, negalėjau apie tai kurti. Pradėjusi vėl kurti, suvokiau, kad mano muzika labai liūdna, tikra natomis prabilusi depresija. Supratau, kad kurdama tokią muziką sau tikrai nepadedu. Pradėjau ieškoti būdų, kaip tvarkytis su savo emocijos. Grįžau namo, leidau laiką su šeima, kreipiausi pagalbos į specialistus. Vieną dieną kurti apie tas emocijas tapo tikrų tikriausia terapija, siela ėmė gyti. Tik pirmiausia turėjau tas emocijas suvokti, įvardyti, priimti, įveikti, o ne slėpti kūryba ir apsimesti, kad skausmas praeis savaime, kai jį ištransliuosiu. Susitaikiusi su jų egzistavimo faktu, pradėjau kurti ir tuo pačiu gelbėtis nuo savęs pačios. Kūriau ir dariau tai sąmoningai. Kūriau ir džiaugiausi turinti galimybę išleisti tuos jausmus ir emocijas į laisvę. Neapleido jausmas, kad, kurdama apie save, geriau save pažįstu – su kiekvienu akordu“, - pasakojo smuikininkė Lindsey Stirling.

Nuo 2007 metų smuikininkė L. Stirling pradėjo aktyviai reikštis socialinėje žiniasklaidoje, tokia strategija padėjo išgarsinti jos kūrybą. Dabar, net ir pasiekusi apčiuopiamą sėkmę, jauna moteris sako vis dar patirianti spaudimą ir pripažįsta, kad trečiojo albumo įrašai buvo labai sunkus ir daug pareikalavęs darbas.

Jauna kūrėja tvirtina, kad smuikas apjungia visas didžiausias jos gyvenimo aistras, tarp kurių kinas, menas ir šokis.

Trečiasis L. Stirling albumas „Brave Enough“ išleistas rugpjūčio 19 dieną.