Žavi elegantiška moteris klausosi plokštelių savo vintažiniu patefonu, su išoriniu pasauliu bendrauja senoviniu telefonu, o skaito ne naujienų portalus, o daugiau nei 10 tūkst. vintažinių žurnalų ir knygų kolekciją.

Visi daiktai, kuriuos rasite japonės namuose Tokijuje, buvo pagaminti laikotarpiu nuo XX amžiaus 3-ojo iki 4-ojo dešimtmečio. Yra netgi senesnių.

Virtuvėje stovi unikalus šaldytuvas, kuriame maisto produktus šaldo ne elektra, o tikrų tikriausias ledas. Maistą moteris gamina ant dujinės viryklės, kuri labiau tiktų muziejui, o ne XXI amžiaus virtuvei. Net ir Kayo masažuoklis (vienas populiariausių buitinių prietaisų Japonijoje) buvo pagamintas 1910 metais.

Asai sako esanti didelė tų laikų „modernios merginos“ gerbėja – taip Japonijoje tuo metu buvo vadinamos laisvesnių pažiūrų nepriklausomos dailiosios lyties atstovės, nepaklususios griežtoms visuomenės normoms.

42 metų japonei toks gyvenimo būdas visada atrodė šaunus, todėl ji rengiasi išskirtinai tik vintažiniais drabužiais, dėvi skrybėlaites ir renkasi bob stiliaus šukuoseną.

Asai tvirtina, kad jos susižavėjimas XX amžiaus 3-uoju dešimtmečiu prasidėjo tą akimirką, kai prieš 13 metų ji įsigijo pirmąją vintažinę tų laikų tikro šilko suknelę. Tada ir prasidėjo jos gyvenimo etapas, kurį galima drąsiai pavadinti „pašėlęs 3-asis dešimtmetis“.

Asai sako, kad jai labai pasisekė, jog sutuoktinis taip pat nėra abejingas antikvariniams daiktams ir lėtesniam praeities gyvenimo tempui.

Moteris viliasi, kas jos meilė „pašėlusiam 3-ajam dešimtmečiui“ įkvėps ir daugiau žmonių pasidomėti, kaip ir kuo tais laikais gyveno žmonės.