Pasirodo, kruopščiai apgalvotą apiplėšimo operaciją vykdė iš miuziklo „Boni ir Klaidas“ pasprukę ginkluoti ir labai rimtai nusiteikę personažai. Senoviniu juodu automobiliu atriedėję gangsteriai planavo nusiaubti 30-ąjį, jubiliejinį sezoną pradedantį muzikinį teatrą. Po susišaudymo su policija plėšikai buvo sulaikyti, o lengviau atsikvėpę teatro gynėjai galėjo pristatyti prasidedantį sezoną ir jo nešamas naujienas.

Naujas teatro sezonas intriguoja šūkiu „Pažįstamas – naujas“, kuriuo publika masinama atidžiai įsižiūrėti į uostamiesčio kultūriniame žemėlapyje konstanta tapusį muzikinį teatrą ir jo žmones.

„Artėja teatro 30-asis jubiliejus, jo proga norėjosi pakviesti publiką susipažinti su teatru iš naujo – juk jo didžiulį kolektyvą sudaro daugybė žmonių su unikaliomis istorijomis, jas išgirdus teatrą galima atrasti naujai – netikėtomis briaunomis ir spalvomis -, sakė teatro vadovas Jonas Sakalauskas, – taip pat norime ir patys pažvelgti į save naujai, pamatyti, kokie esame ir kokiais galime būti. Taip norime parodyti, kad einame į naują startą, naują muzikinio teatro epochą, kurioje sieksime europinės kokybės.“