Daugkartinė „Grammy“ laureatė muzikos prodiuserė Anna Barry iš „Decca Records“ naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad įrašymo metu galima pridėti įvairių papildomų elementų ir efektų, tačiau pagrindinio įrašo ingrediento – tos paties įvykio ugnelės – vėliau nebeatkartosi, tad būtina kaip reikiant pastengti.

Minėtoji įrašų kompanija kartu su prodiusere A. Barry ketina išleisti skaitmeninį princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle tuoktuvių ceremonijos, vyksiančios Vindzoro pilies šv. Jurgio koplyčioje, įrašą, kurį praktiškai iš karto po ceremonijos bus galima atsiųsti visame pasaulyje.

A.Barry, kuri prieš tai prodiusavo Kembridžo kunigaikščių vestuvių 2011 metų įrašą tai pačiai „Decca Records“, tvirtina, kad, nors technologijos ir tapo dar labiau „sudėtingesnės ir pažangesnės“, ir po šiai dienai svarbiausias dalykas yra tinkamas laikas. Be to, skirtingai nei princo Williamo ir Kate vestuvių atveju, įrašas bus prieinamas ir internetinėse muzikos klausymosi platformose.

Prodiuserės komanda, kurią sudaro penki nariai ir daugybė pagalbinio personalo, renginio metu glaudžiai bendradarbiaus su BBC. Kiekvieną ceremonijos akimirką fiksuos bent pusė iš visų koplyčioje būsiančių mikrofonų, kurių planuojama nuo 80 iki 100. A. Barry teigia, kad jos darbas – sugauti visas iki vienos detales, kurios galiausiai pavirs 40-50 įrašų, kuriais įrašų studijoje pasirūpins jos garso inžinierių komanda. Tai reiškia, kad bus įrašyta viskas: nuo tos akimirkos, kai nuotaka įžengs į koplyčią, iki to momento, kai iš jos išeis jau susituokusi laiminga pora.

A.Barry ir jos komandai gali kliudyti tokie garsiniai iššūkiai kaip vėjas, lietus ir Hitrou oro uoste kylantis bei besileidžiantys lėktuvai.

Muzikos prodiuserė nekantriai laukia, kada galės išgirsti koplyčioje pasirodysiančius atlikėjus. Tarp jų – 2016 metų BBC Jaunasis muzikantas ir „Decca Records“ globotinis devyniolikmetis Sheku Kanneh-Masonas. Talentingą jaunuolį prodiuserė vadina „neeilinio talento muzikantu“. Nekalbant apie muziką, A. Berry ne mažiau laukia, kada išgirs karališkosios poros priesaikas ir varpus.

Įrašas bus prieinamas ne tik internete, bet ir pasirodys apčiuopiamu pavidalu CD ir vinilinės plokštelės formatu kartu su specialia kolekcine knygele. Parduotuvėse jis pasirodys gegužės 25 dieną.

Tuoktuvių ceremonija vyks gegužės 19 dieną vidurdienį Didžiosios Britanijos laiku.