Per „Auksinių gaublių“ ceremoniją geriausia drama buvo pripažinta „The Revenant“ („Hju Glaso legenda“), o geriausia komedija ar miuziklu – „The Martian“ („Marsietis“).

„Hju Glaso legena“ pagrindinius prizus taip pat pelnė per BAFTA ir Amerikos režisierių gildijos apdovanojimus, tačiau pagrindinis Kino aktorių gildijos prizas už geriausią aktorių komandą atiteko „Spotlight“ („Sensacijai“). Geriausiu filmu „Sensacija“ buvo pripažinta ir per Kritikų pasirinkimo apdovanojimus.

Tuo tarpu Amerikos prodiuserių gildijos apdovanojimas buvo skirtas filmui „The Big Short“ („Didžioji skola“).

Geriausio britų filmo prizą per BAFTA apdovanojimus laimėjo „Brooklyn“ („Bruklinas“), o „Room“ („Kambarys“), kuris stipriai startavo per Tarptautinį Toronto kino festivalį, laimėdamas Žiūrovų pasirinkimo apdovanojimą, toliau skina prizus, bet daugiausia dėl pagrindinės aktorės Brie Larson.

„Bridge of Spies“ („Šnipų tiltas“) taip pat renka trofėjus per apdovanojimų ceremonijas, bet daugiausia dėl aktoriaus Marko Rylance`o. Praėjusių metų gegužę pasirodęs „Mad Max: Fury Road“ („Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“) taip pat yra laimėjęs virtinę apdovanojimų, įskaitant „National Board of Review“ apdovanojimą už geriausią filmą ir „Indiewire Critics' Poll“ geriausio filmo prizą.

Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai vyks vasario 28 dieną Los Andžele.