„Man buvo labai didelis skirtumas išvykus iš Vilniaus, kuris, ko gero, nemeluosiu, jau švenčia, žmonės yra užlūdę gatves, apie socialinę distanciją jau senų seniausiai yra pamiršta, o čia atvykę labai stipriai pajutome, kaip bandoma apsisaugoti – visų prašoma kuo toliau nuo kitų atsisėsti, viešbučių ir restoranų darbuotojai nuolat nešioja apsaugos priemones, visur padėtos dezinfekcijos priemonės, – net pasirodė, jog Kretoje yra saugiau nei Vilniuje“, – sakė ji.

I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė neslėpė, kad atostogoms Kretą pasirinko ne tik dėl netolimo skrydžio, puikaus oro ir jūros, bet ir dėl to, jog šioje saloje buvo nustatyti vos keli koronaviruso susirgimo atvejai: „Atrodė, kad tai saugi vieta“.

Jokios grėsmės užsikrėsti koronavirusu nepajuto ir kartu su drauge visą salą išnarstęs kaunietis Juozas: „Čia tikrai nuostabi sala, į ją atvykome pirmą kartą, bet jau dabar žinome, jog tikrai ne paskutinį kartą.“

Tuo metu keliones į Kretą organizuojančios „Novaturo“ gidės juokavo, kad šiuo metu Graikijos salos yra puiki alternatyva itin lietuvių pamėgtiems Turkijos kurortams – dalis poilsiautojų tik dabar suprato, jog galima atostogauti ne tik Alanijoje ar Antalijoje.

Su kokiais iššūkiais susiduria ir kokius nuotykius patiria į poilsines keliones vykstantys lietuviai, ką galima nuveikti Kretoje ir kokių lauktuvių iš jos parsivežti savo draugams ar namiškiams, kodėl daugelis poilsiautojų čia jaučiasi lyg būtų atvykę pas svetingus giminaičius, žiūrėkite vaizdo įraše.

Šios kelionės išlaidas žurnalistams padengė kelionių organizatorius „Novaturas“, tačiau reportažo turinys nebuvo derintas.