Vienas iš aprašytų patiekalų dotrakių ožkiena kepta ant kaitrios ugnies, saldžiai su medumi, kvapiąja stumbražole,patiekta su vaisiais ir daržovėmis.

DELFI kviečia pasigaminti šį receptą namuose. Tai padaryti Jums padės vienas garsiausių Lietuvos šefų, „Sostų karų“ gerbėjas Deivydas Praspaliauskas.

Nors recepte nurodyta ožkiena, ją galima keisti lengviau randama ėriena, o vaisius arba daržoves kepti kartu. Vienai porcijai D. Praspaliauskas parinko 250 g. ėrienos, česnako, imbiero, obuolį, apelsiną, žaliąją citriną, papriką, šlakelį alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Medus buvo pakeistas klevų sirupu (apie 50 g.), kuris buvo po ranka, bet galima drąsiai naudoti tiek vieną, tiek kitą. Metodas – nesudėtingas: į įkaitintą keptuvę šliūkštelėjus šaukštą alyvuogių aliejaus ten keliauja ėrienos gabalas.

Praėjus minutei mėsa apverčiama, o į keptuvę keliauja sutraiškyta česnako skiltelė, keli gabalėliai imbiero, kurie suteikia aštrumo. Po kelių minučių į keptuvę sumetamas obuolys, supjaustytas smulkiomis skiltelėmis, paprikos gabalas, viskas apšlakstoma vieno apelsino ir vienos žaliosios citrinos sultimis, pakepus kelias minutes suverčiamos šviežios morkos – jos duos saldumą ir traškumą. Dar po kelių minučių patiekalas apliejamas kvelų siripu ir pasitroškina dar apie minutę. Visas patiekalo gaminimas užtruko iki 10 minučių – mėsa su daržovių ir vaisių padažu keliauja į lėkštę ir patiekiama ant stalo.

Daugiau receptų rasite čia.