Cardi B buvo laikoma pagrindine šio vakaro žvaigžde – ji buvo nominuota didžiausiam skaičiui apdovanojimų, aplenkusi netgi reperį Jay-Z ir jo žmoną popmuzikos garsenybę Beyonce. Vis dėlto pastarieji pelnė tik vieną apdovanojimą – už geriausią kinematografiją, pademonstruotą Luvre nufilmuotame vaizdo klipe „Apeshit“.

Tačiau geriausio metų vaizdo klipo apdovanojimas atiteko buvusiai grupės „Fifth Harmony“ vokalistei Camilai Cabello už dainą „Havana“.

Kitaip negu per prestižinius „Grammy“ apdovanojimus, VMA daugiausiai dėmesio skiria televizijos dėmesio sulaukiantiems skandalingiems epizodams, o patys laureatai dažnai atsiduria antrame plane.

Reperio Childish Gambino daina „This Is America“ apie ginkluotą smurtą ir rasizmą, kurios vaizdo klipas per pirmąją savaitę nuo jo paskelbimo per „YouTube“ buvo peržiūrėtas daugiau kaip 100 mln. kartų, buvo apdovanota kaip geriausias žinią siunčiantis vaizdo įrašas, taip pat susižėrė laurus už choreografiją ir režisūrą.

Reperis Logicas ir grupės „One Director“ dainininkas Ryanas Tedderis pateikė vieną labiausiai jaudinamų šio vakaro momentų, duetu atlikdami dainą „One Day.“

R. Tedderis jau buvo scenoje, kai Logicas įžengė lydimas dešimčių imigrantų vaikų, vilkėjusių marškinėlius su užrašu „Visi esam žmonės“ ir laikiusių žvakes.

Tviskantį triko apsitempusi dainininkė Jennifer Lopez žavėjo savo miestą atlikdama kai kurių savo didžiausių hitų popuri, įskaitant dainas „Ain't Your Mama,“ „Love Don't Cost a Thing“ ir „Get Right“.

Atliekant „Jenny From the Block“ buvo pakeistas J Lo kostiumas ir tonas, jau neminint krintančio dirbtinio sniego. Atliekant „I'm Real“ ir „Ain't It Funny“ kartu su dainininke pasirodė reperis Ja Rule'as.

Niujorke gimusi popmuzikos primadona VMA ceremonijoje pasirodė pirmąkart nuo 2001 metų ir laimėjo apdovanojimą už geriausią bendradarbiavimo projektą „Dinero“ kartu su DJ Khaledu ir Cardi B.

Cardi B, per kiek ilgesnį negu metų laikotarpį tapusi viena įtakingiausių moterų hiphopo scenoje, tradiciškai dominuojamoje vyrų, taip pat pelnė geriausios naujos artistės apdovanojimą.