Prieš šešias savaites britų ministrė pirmininkė Theresa May paskelbė, jog birželio 8 dieną šalyje vyks pirmalaikiai parlamento rinkimai. Apklausos ir viešosios nuomonės tyrimai vienbalsiai triuškinančią pergalę žadėjo būtent dabartinės premjerės partijai.

Iki rinkimų liko vos diena, o naujausi duomenys žada netikėtumų – pasirodo, remiantis naujausiomis prognozėmis, J. Corbynas nuo Th. May atsilieka vos keliais procentiniais punktais. Rinkimų kampanijos pradžioje tokie skaičiai atrodė mažų mažiausiai neįmanomi.

Pristatome jums „Grime4Corbyn“ – jaunų žmonių kolektyvą, kuris, pasitelkęs socialinę žiniasklaidą, siekia pilietinių tikslų, iš kurių svarbiausias yra paskatinti jaunimą ateiti į rinkimus.

Visos rinkimų kampanijos metu netilo kritika Th. May dėl betikslio rinkiminių šūkių kartojimo ir nenoro leistis į asmeninį santykį su rinkėjais. Būtent apie tai per renginį šiaurės Londone kalbėjo pilietiškai aktyvus jaunimas. Šie žmonės palaiko leiboristus ir sako, kad J. Corbynas jiems atrodo vienas iš patraukliausių šiandieninių šalies politikų.

Dauguma šių britų balsuos pirmą kartą gyvenime.

Grime'as – gana jaunas muzikos stilius, Londone susiformavęs tik XXI amžiaus pradžioje ir neretai įvardijamas kaip populiariosios muzikos antonimas.

Sofia sako mananti, jog J. Corbyno politika – raktas į jaunų britų, kuriems iki tol politika nebuvo įdomi, protus ir širdis. Jeigu 68 metų leiboristas J. Corbynas nori pergalės rinkimuose, tokių jaunų britų į rinkimus birželio 8 dieną turėtų ateiti labai daug.