Šis kūrinys – tai vienas iš objektų, demonstruojamų kasmet vykstančioje interaktyviojo meno instaliacijų parodoje.

Eksponato aukštis – daugiau nei 18 metrų. „Avilys“ – tai trys sujungtos kupolus primenančios konstrukcijos. Jos pagamintos iš maždaug 2 700 lengvų kartoninių tuščiavidurių cilindrų. Detalių dydis svyruoja nuo kelių centimetrų iki daugiau nei 3 metrų.

Sidabro ir rausva spalvomis nudažyti cilindrai sukrauti vienas ant kito. Konstrukcijos patvarumą lemia specialus cilindrų sukabinimo būdas, be to, jie suklijuoti.

Instaliacijos autorė – architektė Jeanne Gang. Ji atkreipė dėmesį į tai, kad sukurtos erdvės primena katedros skliautus, turinčius išlaikyti savo pačių svorį. Per liepos 3 d. vykusį pristatymą žiniasklaidos atstovams architektė tvirtino, kad „Avilys“ – aukščiausia kada nors muziejaus viduje pastatyta konstrukcija.

„Avilį“ jau gali apžiūrėti ir muziejaus lankytojai. Didžiulė centrinė jo kamera, prie kurios prijungtos dvi mažesnės, ypač įspūdingai atrodo iš ketvirtame aukšte įrengto vidinio muziejaus balkono.

Parodos eksponatą galima apžiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Pritemdytose erdvėse ypač didelį įspūdį daro akustiniai efektai.

Pasirinkti rausvą vidinių cilindrų sienelių spalvą, pasak autorės, paskatino sausio mėnesį Vašingtone vykę masiniai moterų protestai, kuriais buvo siekiama išreikšti požiūrį į artėjančią tuomet dar tik išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo inauguraciją.

Muziejuje demonstruojamą projektą „Avilys“ bus galima apžiūrėti iki rugsėjo 4 d.