Boeing“, „Concorde“, „Airbus“ ir kiti. Visų mastelis 1:200. Iš viso – daugiau nei 2500 modeliukų. Pati didžiausia tokių lėktuvų modelių kolekcija dar visai neseniai priklausė 76 metų Michaelui Kelly‘iui. Daugiau nei 50 metų šiai savo aistrai skyręs vyras galiausiai nusprendė su savo žaisliukais atsisveikinti ir kolekciją padovanojo.

Dar būdamas mažas berniukas, Michaelas svajojo tapti pilotu, tačiau visgi pasirinko santechniko profesiją. Nepaisant to, aistra dangaus toliams niekur nedingo. Kolekcionuoti lėktuvo modeliukus pradėjo būdamas septyniolikos, kai, sutaupęs kišenpinigius, savarankiškai nukako į Velsą pas garsų lėktuvų modeliukų gamintoją. Apie jį sužinojo perskaitęs straipsnį laikraštyje.

Jaunasis entuziastas meistrą taip sužavėjęs, jog jis sutikęs jam paštu be išankstinio apmokėjimo siųsti modeliukus. M. Kelly‘io skaičiavimais, savo pomėgiui jis per metus išleisdavęs apie 25 tūkst. eurų. Už tokius pinigus jis seniausiai galėjo įsigyti prabangius namus, tačiau to nepadarė: jis vienas gyvena sename ūkyje, kur dar visai neseniai didžiąją vietos dalį užėmė šios įspūdingos kolekcijos eksponatai. Nors Michaelio kolekcija domėjosi turtingi pirkėjai iš užsienio, jis visgi nusprendė ją tiesiog padovanoti oro uostui, kur kadaise ir gimė jo aistra. Kiek visi šie lėktuvų modeliukai galėtų kainuoti? Niekas nebandė tiksliai suskaičiuoti, tačiau tikrai labai daug.

Ar į pensiją išėjęs santechnikas nesigaili, kad visą savo gyvenimą skyrė daiktams, daugelio laikomiems paprasčiausiais žaisliukais? Nė trupučio. M. Kelly‘is tvirtina esąs labai laimingas.

Susidomėjote kolekcija ir norėtumėte ją pamatyti? Teks pirkti lėktuvo bilietą. Kolekcija įkurdinta oro uosto zonoje, kur įleidžiami tik skrydžiams užsiregistravę keleiviai.