Socialinė iniciatyva „Misija Laplandija“ jau vyksta antrus metus iš eilės: praėjusiais metais Kalėdų Senelį aplankė 100 vaikų namo globotinių, šiais metais – 100 vaikų iš pavyzdingų daugiavaikių šeimų.

Bene svarbiausia „Misija Laplandija“ dalis – Lietuvos vaikų laiškų perdavimas Kalėdų Seneliui. Šis darbas buvo patikėtas socialinės iniciatyvos globėjai Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

60 metų Danutė išvykusi į misiją su 4 anūkais džiaugėsi, kad turėjo progą pamatyti Prezidentę iš arti. „Pirmą kartą ją iš arti pamatėme. Ir nusifotografavome“, – sakė alytiškė.

Daugiavaikė mama Jūratė pasakojo, kad vaikams labiausiai patiko susitikimas su Kalėdų Seneliu. Jos dukra Milita tikino, kad Kalėdų Senelis pažadėjo atvykti pas juos į namus. Pasiteiravus, o kokį įspūdį mergaitė paliko barzdas, Milita su šypsena sakė, kad jai patiko barzda ir netgi tokios norėtų.

Į kelionę vaikus lydėjo televizijos laidų vedėjas, aktorius Mantas Stonkus, televizijos ir radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius bei televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.