Aplinkosaugininkai aplankė dvi dešimtis švietimo įstaigų. Pareigūnai pasakojo, kaip saugoti savo planetą, tausoti jos išteklius, demonstravo techniką bei padovanojo inkilų.

Lietuvoje Žemės diena įteisinta 1992 metais. Ši visiems svarbi diena, atsirado iš žmonių susirūpinimo Žemės likimu. Tad vakar šią dieną vienaip ar kitaip minėjo visos mokyklos ir darželiai. Aplinkosaugininkai taip pat prisidėjo prie šios šventės. Pareigūnai apsilankę švietimo įstaigose vyresnių klasių moksleiviams pravedę paskaitas apie aplinkosaugos istoriją, mus supančią aplinką, gyvūnus, demonstravo skaidres bei filmus.

Pareigūnai vaikams paaiškino, kad kovo 20 dieną ne tik minime Žemės dieną, bet ir ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose.

Tiek vaikus tiek mokytojus nustebino faktas, kad aplinkos apsauga Lietuvoje buvo rūpinamasi jau 16 amžiuje: Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Statutuose buvo įteisinti gamtos išteklių naudojimo apribojimai bei nustatyta atsakomybė už pažeidimus.

Susitikimuose su mažaisiais moksleiviais bei ikimokyklinukais pareigūnai papasakojo apie mus supančią gamtą, apie jos tausojimą. Interaktyviame bendravime buvo kalbama apie atliekų rūšiavimą. Į kokius konteinerius ir kokias išrūšiuotas atliekas reikia dėti.

Vaikai sužinojo, kad mūsų maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas – padeda tausoti gamtos išteklius bei mūsų planetą.

Darželinukams buvo leista apžiūrėti aplinkosaugininkų turimą amuniciją ir net pasėdėti tarnybiniame automobilyje. Vaikams buvo įteikti inkilėliai, kuriuos aplinkosaugininkai padėjo įkelti į darželių teritorijose esančius medžius. Darželinukai prižadėjo stebėti grįžtančius ir apsigyvenančius paukščius bei jais rūpintis. Vaikai piešė piešinius bei dalinosi gera nuotaika.

Šiaulių regione, kaip ir kituose miestuose ir šalyse švenčiamas Žemės mėnuo, kuris prasideda kovo 20 d. ir baigiasi balandžio 22 d.

Tad aplinkosaugininkai ir toliau lankysis švietimo įstaigose, o vaikai ir suaugę rengs įvairias akcijas, kad atkreipti dėmesį į mus supančia aplinką ir Žemės tausojimą.