Pasirodo, šiais laikais nebereikia naudoti kosmetikos, norint pasidaryti makiažą ir atrodyti pritrenkiančiai. Japonų kosmetikos gamintojas „Shiseido“ sukūrė programėlę „TeleBeauty“, dailiosios lyties atstovėms suteikiančią galimybę nuostabiai atrodyti išmaniojo telefono ar kompiuterio ekrane. Pirmiausia, kaip teigia kūrėjai, ši programėlė bus labai naudinga toms, kurioms dirba namuose, ir nenori gaišti brangaus laiko besiruošdamos vaizdo skambučiams ar konferencijoms.

Klientėms, nusprendusioms išbandyti šią programėlę, „Shiseido“ siūlo keturis makiažo variantus: natūralus, gaivus, madingas ir moteriškas. „Shiseido“ atstovė Mari Kataoka pasakoja, kad šios paslaugos idėja kilo korporacijos darbuotojoms. Dauguma iš jų dirba namuose, tad joms nepatiko tai, kaip atrodo kompiuterio ir telefono ekrane.

Pastaruoju metu Japonijos valdžia vis aktyviau ragina darbuotojams siūlyti lankstesnes darbo sąlygas – paslankų darbo grafiką ir galimybę dirbti namuose. Konkrečiai ši iniciatyva skirta dirbančioms moterims, kurios turi mažų vaikų arba prižiūri sveikatos problemų turinčius tėvus.

„Shiseido“ tikisi, kad „TeleBeauty“ tokioms moterims darbą namuose pavers patrauklesne ir paprastesne galimybe.

Šiandien šiuo pasiūlymu gali naudotis tik apie 100 bendrovės darbuotojų, kurios pasisiūlė išbandyti naująją virtualaus makiažo programėlę. Kada „TeleBeauty“ taps prieinama visoms norinčioms, kol kas nežinoma.