JAV žemėtvarkos biuro pareigūnai pranešė ieškantys žmonių, kurie galėtų paimti auginti laukinius arklius bei asilus, kurių daugėja ir kurių aptvarų išlaikymas vyriausybei kainuoja milijonus dolerių.

Rugsėjo 9 d. Laukinių arklių klausimų biurui buvo patarta apsvarstyti eutanazijos galimybę arba pasamdyti bendroves, kurios paskerstų arklius.

Visgi biuro atstovas elektroniniu laišku informavo, kad bus siekiama rasti šeimininkus laukiniams arkliams ir asilams, gyvuliai nebus parduodami į skerdyklas.

Pasiūlymas naikinti laukinius arklius sukėlė didžiulį kovotojų už gyvūnų teises pasipiktinimą ir parodė, kad pareigūnų laukia nelengva užduotis – kontroliuoti laukinių arklių ir asilų populiaciją.

Amerikoje, net po pastangų sugaudyti laukinius arklius ir asilus, 67 000 jų gyvena laisvėje, daugiausia Nevadoje ir Kalifornijoje.

Nesant plėšrūnų laukinių arklių ir asilų populiacija stipriai viršija rekomenduojamą 27 000 skaičių – tiek arklių ir asilų, gamtosaugininkų teigimu, nekeltų grėsmės pievoms, žemėms ir kitiems gyvūnams.