Budistų šventykla Kančanaburio provincijoje į vakarus nuo Bankoko yra tapusi turistų traukos objektu, kuriame lankytojai mėgsta fotografuotis su tigriukais, maitinamais iš buteliuko.

Tačiau šventykla sulaukė tyrimo dėl įtariamos laukinių gyvūnų kontrabandos ir smurto. Pirmadienį prasidėjęs reidas yra naujausias kovos žingsnis nuo 2001 metų, siekiant pajungti tigrus valstybės kontrolei.

Tigrų dalys naudojamos tradicinėje kinų medicinoje.

40 negyvų tigriukų buvo rasti šaldiklyje virtuvės zonoje, sakė Nacionalinių parkų departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Adisornas Nuchdamrongas.

Apsaugines kaukes mūvėję pareigūnai šventykloje išdėliojo nugaišusius jauniklius žiniasklaidai. Eksponuojamas buvo ir binturongas – saugomos rūšies žinduolis, kurio gaišeną pareigūnai aptiko tarp tigriukų karkasų.

Šventyklos vienuoliai kol kas nieko nekomentuoja.

Nuo pirmadienio pareigūnai jau iškeldino iš šventyklos 52 gyvus tigrus, sakė Adisornas, pridūręs, kad šventykloje dar liko 85 tigrai.

Tailandas seniai laikomas laukinių gyvūnų ir laukinės gyvūnijos produktų, įskaitant dramblio kaulus, kontrabandos centru. Turguose galima aptikti egzotiškų paukščių, žinduolių ir roplių, neretai priklausančių nykstančioms rūšims.