Pandos, kurios Kinijoje laikomos nacionaline vertybe, gali daryti bet ką arba visiškai nieko – žmonės vis tiek jomis žavėsis ir liaupsins.

Kaip ten bebūtų, aštuonmetis Erxi yra ypatingas didžiosios pandos patinėlis. Jis tiesiog pametęs galvą dėl švaros ir švarinimosi ritualų. Nuo maudynių jo neatbaido net šaltas vanduo ir vėsus oras.

Zoologijos sodo stebėjimo kameros nufilmavo, kaip Erxi turškiasi savo improvizuotoje vonioje – nedideliame tvenkinyje. Smagiausia tai, kad didžiosios pandos patinas prausiasi panašiai kaip žmogus: kruopščiai švarina snukutį ir galvą.

Palyginus su žmogaus gyvenimo trukme, Erxi amžius šiuo metu yra maždaug nuo 20 iki 30 metų. Zoologijos sode jis užsitarnavo narciziškiausios pandos titulą, nes labai rūpinasi savo išvaizda.

Pandos prižiūrėtojas sako, kad toks hobis kaip maniakiškas švaros vaikymasis pandoms nebūdingas. Dažniausiai pandos visą dieną daro tik du dalykus – miega ir valgo. Bet tik ne Erxi.

Erxi praktiškai visą laiką turi veiklos – tai užkandžiauja, tai geria, tai laipioja po medžius, tai bėgioja ar, kaip jau supratote, švarinasi.