„Sony“ iš kitų konkurentų nusprendė išsiskirti gana rizikingu būdu – sukūrusi 21:9 ekrano įstrižainę. Tokį sprendimą kompanija motyvuoja tuo, kad taiko į tuos vartotojus, kurie žiūri kino filmus telefone, o šie dažniausia yra filmuoti būtent tokiu santykiu.

Filmuoti leidžia 4K raiška 30 kadrų per sekundę. Norintiems išskirtinumo, tai galima daryti ir 21:9 formatu kaip daugelis kino teatruose matomų filmų. Tokiame telefone, tai visai gerai atrodo. Kiek sudėtingiau jei vėliau norite ir pakoreguoti filmuotą medžiagą. Ne visos montavimo programėlės dar palaiko šį formatą. Man teko naudoti „Adobe Premiere“, kuri automatiškai parenka failo nustatymus.
Stabilizavimas veikia tiek filmuojant 1080p, tiek 4K, kas yra labai neblogai. Tiesa, įjungus jį, vaizdas šiek tiek nusikerpa ir matomumo kampas sumažėja, kas šiek tiek erzina, nes reikia daugiau atsitraukti. Aš kartais naudoju „Osmo Mobile 2” stabilizatorių, kuris labai padeda tokiais atvejais ir nereikia naudoti pačios kameros stabilizatoriaus.

„Xperia 10 Plus” modelis, kuris turi dvigubą priartinimą, tačiau filmuojant 4K raiška pasinaudoti juo neleidžia. Tai galima padaryti pakeitus video kokybę į FullHD raišką ir tik 30, o ne 60 kadrų per sekunde. Visumoje, kokybė visai nebloga šioje kainų kategorijoje. Mano bandyti „Huawei“ ir „Xiaomi“ telefonai už panašią kainą labai atsilieka filmavimo kokybe, o 4K raiškos pasirinkimo nebuvo. Labai panašiai filmuoja ir mano bandytas „Asus Zenfone 5”.