Kaip teigia šio projekto vystytojai, energija, kuria ir varomas šis dviratis, gaunama iš saulės baterijų, kuriomis padengtas priekinis ratas, ir pagaminama minant pedalus.

Skelbiama, kad pirmieji keli šimtai tokių dviračių transporto priemonių kainuos po maždaug 3 tūkst. eurų. Tikimasi, kad kitos kartos dviračiai bus pigesni ir kainuos apie 2500 eurų. Spėjama, kad prekyboje jie pasirodys jau ateinančiais metais.

Kaip teigia „Solar Application Lab“ vykdomasis vadovas Marcas Petersas, bendrovei buvo labai svarbu pasirūpinti, kad ši transporto priemonė atrodytų ir veiktų kaip tradicinis dviratis.

Pirmieji saulės energija varomi dviračiai pasirodė XX amžiaus 9-ąjį dešimtmetį, tačiau jie privalėjo su savimi tempti ir nedidelę priekabą su saulės baterijomis. Šiuo metu olandų siūlomas prototipinis modelis žymiai tobulesnis.

Saulės energijos sektoriui sparčiai žengiant į priekį, galima drąsiai teigti, kad šiandieninis saulės energija varomas elektrinis dviratis išvaizda praktiškai nenusileidžia tradiciniam. Be to, kūrėjai žada, kad jis veiks net ir saulei slepiantis po debesimis.