Kaip auginti sukulentus, sukurti jų kompoziciją pataria Sigita Petrunina, knygos „Gyvenk kaip patinka“ ir tinklaraščio „Ten, kur namai“ autorė.

Sukulentai labai gražiai atrodo augdami kartu todėl, kad jų drėgmę kaupiantys lapai dažnai būna skirtingų formų, skirtingų spalvų bei atspalvių. Todėl sukulentų kompozicijos labai populiarios, ir jei mėgstate žiūrėti augalų nuotraukas internete, tikrai esate matę ne vieną ir ne dvi kompozicijas, sukurtas būtent iš šių augalų.

„Kadangi pati auginu sukulentus, iš patirties galiu pasakyti, kad tai, ką matote nuotraukose, būna padaryta dažnai tik dėl gražių nuotraukų, nesudarant palankių augimo sąlygų patiems sukulentams, auginamiems namuose. Ir jei jūs į pasirinktą vazoną prisodinsite daugybę augalų, jie tiesiog neturės iš ko maitintis, nes aplink juos praktiškai nebus dirvožemio – tik kitų augalų šaknys. Todėl jeigu jūsų pasirinktas vazonas yra nedidelis, į jį reikėtų sodinti daugiausia tris mažus augalėlius ir po metų būtinai juos persodinti į atskirus vazonus. Turime suprasti, kad sukulentų kompozicijos yra laikinas namų grožis“, – patirtimi dalijasi tinklaraštininkė.