Atrodo, kad keturios šiame zoologijos sode gyvenančios pandos – Pu Pu, Fa Fa, Bing Qing ir Bing Hua – tiesiog nesugeba suptis nenukritusios.

Įsivaizduokite jų neviltį, kai jos trokšta smagiai pasisupti, bet bumbteli ant savo nugarų, patirdamos vieną nesėkmę po kitos. Tačiau ne visos pandos susitaiko su tokiu pažeminimu. Vaizdo įrašas rodo, kad viena panda taip įsižeidžia, jog iš susierzinimo apverčia sūpynes.

Anot gyvūnų augintojo Liu Boweno, pandos nemėgsta būti pažemintos. Tai kultūrinis fenomenas, kai žmonės ar gyvūnai jaučia, kad buvo įžeistas jų orumas.

Nors išsilaikyti nesugebančios pandos gali susierzinti, pūkuoti ir sunkūs, maždaug 100 kg sveriantys padarai nesusižaloja, kai žnekteli žemėn.

„Kadangi pandos yra storos, jos nejaučia didelio skausmo, kai krenta iš didesnio aukščio. Užuot būgštavusios dėl skausmo, jos labiau išgyvena dėl įžeisto ego, t.y. jos nenori pajusti pažeminimo. Labai dažnai ant žemės nukritusios pandos iš pradžių paguli ant žemės ir apsižvalgo, mirksėdamos akutėmis. Kai panda įsitikina, kad niekas nematė jos kritimo, ji nubėga į kampą, kuriame tikrai niekas jos nemato, ir tuomet išdidžiai išeina iš slėptuvės, apsimetusi, kad nieko neįvyko“, - pasakojo pandų augintojas Liu Bowenas iš Šenjango miškų zoologijos sodo.