Nežinomos civilizacijos pėdsakai džiunglėse rytiniame Hondūro Moskitijos regione, esančiame už apytikriai 322 kilometrų į šiaurės rytus nuo šalies sostinės Tegusigalpos, buvo aptikti 2012 metais.

Istoriniai objektai buvo iškasti radimvietėje, kurią nuo plėšikų ir narkotikų prekeivių saugo ginkluotos pajėgos.

Tarp objektų, rastų teritorijoje, kur, kaip spėjama, buvo įsikūręs apeiginis miestas, pavadintas „Jaguaro miestu“, buvo molinis indas su grifo galvos formos ąsomis ir jaguaro galva puoštas padėklas. Objektai datuojami 1000–1500 metais po Kristaus. Jie buvo pristatyti visuomenei Katakamaso mieste, kuris yra rytinėje Hondūro dalyje.

Trijų miestų liekanos buvo rastos 20 kvadratinių metrų teritorijoje, kurioje iš viso buvo iškasta daugiau nei 60 objektų, įskaitant beveik palaidotas akmenines skulptūras, primenančias žmones ir jaguarus, taip pat piramidžių ir kitų statinių liekanas. Kasinėjimo darbus radimvietėje atlieka Jungtinių Amerikos valstijų ir Hondūro specialistai.

Prieškolumbinio laikotarpio griuvėsiai, manoma, datuojami 1000–1200 metais po Kristaus. Jie buvo aptikti 2012 metais, taikant topografinių aeronuotraukų technologiją.

Mitinį Baltąjį miestą pirmą kartą paminėjo ispanai kolonizatoriai šešioliktame amžiuje.