„Kai man buvo 16 m., Graikijoje aktyviai praktikavau nardymą. Tada supratau, kad aplink daugiau plastikinių maišų nei žuvų. Galvojau, kodėl gi šių šiukšlių niekas nesurenka? Šia tema mokykloje parengiau projektą, vėliau studijavau universitete, tačiau studijas mečiau ir įsteigiau savo įmonę.“ – pasakojo jis.

Olando teigimu, pastangos išvalyti vandenyną tradiciniais metodais – naudojant valtis ir tinklus – gali trukti tūkstančius metų ir kainuoti milijardus. Dėl šios priežasties B. Slatas pasiūlė kitokį variantą – įdarbinti povandenines sroves.

Jaunas vyras sukūrė savotišką barjerą, kuris plūduriuodamas galės sugaudyti visas šiukšles, pradedant mažyčiais plastiko gabalėliais ir baigiant milžiniškais žvejybiniais tinklas. Kai sistemą pripildys pakankamas šiukšlių kiekis, ji bus ištraukta į krantą, o surinktos atliekos išvežtos perdirbti.

Šiuo metu projektas atsidūręs prototipo stadijoje, o B. Slatas renka pinigus idėjai įgyvendinti. Jau dabar surinkta 1 mln. JAV dolerių (0,9 mln. eurų) suma.