Remiantis žiniasklaidos pranešimais, narai leidosi į 12 metrų gylį. Misijos metu matomumas siekė aštuonis metrus, o vandens temperatūra buvo 22 laipsniai.

Minėtojo karo laivo liekanos buvo aptiktos netoliese Daliana šiaurrytinėje Kinijoa Liaoningo provincijoje 12 metrų gylyje. Didžiąją apvirtusio laivo dalį buvo padengęs storas dumblo sluoksnis. Pasitelkę specialią techniką, specialistai nuo laivo korpuso nupūtė smėlį ir purvą.

Skelbiama, kad laivo liekanų paieškų operacija buvo bendras Povandeninio kultūrinio paveldo išsaugojimo centro, Lianoningo provincijos kultūrinių reliktų bei archeologinių tyrimų instituto ir Daliano miesto kultūrinių vertybių ir archeologinių tyrimų instituto projektas.

Nuo liepos iki rugsėjo archeologų komanda, pasitelkusi reikiamą įrangą, rinko visus įmanomos duomenis apie nuskandintą laivą, kelis kartus nėrė apžiūrėti liekanų. Rugsėjo 15 dieną komanda ant laivo korpuso šono aptiko medinę lentelę su užrašu „Jingyuan“, kuri oficialiai įrodė laivo tapatybę.

Ekspertams per daugiau nei du mėnesius pavyko iš vandens iškelti daugiau nei 500 reliktų, tarp kurių korpuso dalys, ginklai ir laive buvę įvairūs daiktai.

„Jingyuan“ buvo antrasis Kinijos karo laivas, prarastas minėtojo karinio konflikto metu. Jo liekanų radimas įvardijamas kaip vienas svarbiausių Kinijos povandeninių archeologinių atradimų. Kreiseris buvo pastatytas Vokietijos „Vulkan“ laivų statykloje, o nuskandintas 1894 metų rugsėjį.