Meimei buvo nedidelė Pomeranijos špico patelė, kurią 66 metų pensininkė augino daugiau nei dešimt metų. Mylima kalytė ėdė tik aukščiausios kokybės maistą ir netgi turėjo savo vežimėlį.

Kai prieš penkerius metus mylimos augintinės neteko, Tian teigia išgyvenusi tikrą siaubą.

Vadinamoji artimųjų kapų tvarkymo diena Kinijoje minima balandžio 4 dieną. Augintinių amžinojo poilsio vietos šią dieną dėmesio pradėjo sulaukti ne taip ir seniai.

Baifu naminių gyvūnėlių kapinės, kur ir palaidota Meimei, įsikūrusios Pekino priemiestyje. Čia jau palaidota daugiau nei 3 tūkst. augintinių – pradedant vištomis ir antimis bei baigiant šunimis ir katėmis.

Kaip pasakojo šių kapinių prižiūrėtojas ir antkapinių naminiams gyvūnėliams kūrėjas Zhang Youwang (Džang Juvang), šios kapinės veikia nuo 2005 metų ir yra pirmosios tokios Kinijos sostinėje. Jis teigia, kad naminių gyvūnėlių mylėtojams jos buvo labai reikalingos.

Šiose kapinėse žemės lopinėlį galima išsinuomoti 30 metų laikotarpiui. Kaina prasideda nuo 308 dolerių (271 Eur) ir baigiasi ties beveik 800 dolerių (706 Eur) riba.

Taikomas ir papildomas metinis mokestis, kuris siekia 7,73 dolerius (6,83 Eur). Antkapiai, kuriais taip pat gali pasirūpinti „Baifu“, kainuoja nuo 300 (264 Eur) iki 3 tūkst. dolerių (2,649 tūkst. Eur). Siūlomos ir kremavimo paslaugos.

Buvo laikai, kai komunistų lyderis Mao Zedong naminius gyvūnus smerkė kaip buržuazinę praeitį. Šiandien jie – finansinės šeimos sėkmės įrodymas.