Robotas Berensonas, sukurtas Prancūzijoje 2011 metais ir pavadintas pagal amerikiečių meno ekspertą Bernardą Berensoną, yra antropologo Deniso Vidalio ir robotikos inžinieriaus Philipe`o Gaussier pastangų vaisius.

Specialios programos leidžia robotui įrašyti muziejaus lankytojų reakcijas į tam tikrus meno kūrinius ir tuomet pagal šiuos duomenis formuoti savo paties unikalų skonį: tai leidžia „Berensonui“ spręsti, ar jam patinka ar nepatinka šios parodos meno kūriniai.

Nors iš pradžių Berensono skonis priklauso nuo aplinkinių žmonių skonio, su laiku jis susiformuoja savo asmeninį skonį, kuris skiriasi nuo bet kurio žmogaus ar bet kurio kito roboto skonio.

Berensonas mato per vaizdo kamerą dešinėje akyje, kuri įrašinėja nespalvotą vaizdą į kompiuterį, įrengtą už muziejaus sienos.

Kamera nusitaiko į kelis kiekvieno objekto židinio taškus. Jei robotui objektas patinka, taškai pažymimi žaliais apskritimais, jei nepatinka – raudonais. Jei žalių taškų yra daugiau negu raudonų, bendras įspūdis yra teigiamas.

Be sąveikos su meno kūriniais, Berensonas bendrauja ir su muziejaus lankytojais – daugelį jų iš karto patraukia džentelmeniška roboto išvaizda.