Tai nebuvo tikras gyvūnas, o tik mechaninis jo modelis, užkeltas ant pakylos netoliu keturių bronzinių liūtų. Akcijos su mechaniniu leopardu sumanytojų tikslas – atkreipti dėmesį į sunkioje padėtyje atsidūrusius šios rūšies atstovus.

50 kilogramų svorio ir 1,3 metro ilgio leopardą-robotą sukonstravo animatronikos ekspertas Johnas Nolanas ir jo sutelkta specialistų komanda. Prie Lily pavadinto gyvūno modelio 15-os žmonių grupei teko paplušėti ne vieną savaitę.

Mechaninį leopardo modelį sudaro daugiau nei 40 judančių konstrukcijų, kurias nuotoliniu būdu valdo trys operatoriai. Šis leopardas nevaikšto, bet užtat grėsmingai riaumoja, be to, gali sumirksėti arba vikstelėti uodega.

Pasak akcijos organizatorių, Lily kelionė į Trafalgaro aikštę tarsi imituoja leopardų gyvenimo sąlygas tokiose vietose kaip Mumbajus, kur gyvūnams vis dažniau tenka taikstytis su žmonių kaimynyste.

Prie akcijos prisidėję kanalo „Nat Geo WILD“ transliuotojai sako, kad kai kuriuose pasaulio regionuose leopardams gali tekti pasitraukti iš 90 proc. iki šiol jiems priklausiusios gyvenamosios teritorijos.

Leopardai savaime paplitę Afrikoje ir Azijoje. Jie priskiriami vienai iš geriausiai prie kintančių sąlygų prisitaikančių didžiųjų kačių rūšių.