Už laikrodį atsakingi leidinio „Bulletin of Atomic Scientists“ leidėjai. Šiais metais jie padarė išvadą, kad branduolinės grėsmės, klimato pokyčiai, kibernetinės technologijos ir nacionalistinių nuotaikų suaktyvėjimas šiek tiek priartino Pasaulio pabaigą. Šiuo metu simbolinis laikrodis rodo 23 val. 57 min. 30 s.

Naujasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas savo rinkimų kampanijos metu prabilo apie būtinybę stiprinti branduolinį potencialą ir viešai suabejojo mokslininkų išvadomis dėl klimato atšilimo.

Paskutinį kartą laiką iki Pasaulio pabaigos skaičiuojančio laikrodžio rodyklė buvo pajudinta prieš dvejus metus – ji pasukta dvi minutes į priekį. Toks sprendimas priimtas drastiškai pablogėjus Rusijos ir Vakarų valstybių santykiams dėl įvykių Ukrainoje.

Rodyklę galima pasukti ir atgal. Nuo tada, kai 1947 metais projektas pradėtas vykdyti, laikas ciferblate kito net 18 kartų.

Arčiausiai lemtingos akimirkos, remiantis mokslininkas, rodyklė buvo 1953 metais, kai Sovietų Sąjunga išbandė vandenilinę bombą.