Skelbiama, jog plyšys vis gilėja, o prie to prisideda Kenijos Naroko apygardą merkiantys smarkūs lietūs. Šiuo metu plyšio ilgis siekia kilometrą, informuoja forbes.com.

Netikėtas atsiradęs gilus plyšis ekspertų įvardijamas kaip akivaizdus įrodymas, jog Afrikos žemynas skyla. Pagrindinė hipotezė, kodėl vyksta šis procesas, yra po žeme esantis vadinamasis karštasis žemės mantijos laukas (angl. superplum). Būtent dėl jo Afrikos žemynas rytiniame kontinento krašte skyla į dvi dalis. Laimei, procesas vyksta labai lėtai, ir jam prireiks milijonų metų, kol žemės pluta pakankamai suplonės ir įsmegs.

Žemyno pasidalijimas į dvi dalis nėra kažkoks neįprastas retas reiškinys. Būtent po tokio pasidalijimo susiformavo Atlanto vandenynas. Nors faktą, jog šiuo metu šis procesas vyksta Afrikoje, mokslininkai žino jau gana seniai, jie ilgą laiką niekaip negalėjo įvardyti jo priežasties. Sukaupti moksliniai tyrimai leidžia daryti išvadą, jog rytiniame Afrikos žemyno krašte Žemės plutą iš apačios graužia ir lydo karštasis mantijos laukas.