Visame pasaulyje kone kiekvieną dieną žmonės sugalvoja vis po naują komercinį dronų pritaikymo būdą. Anot kariškių ir teisėsaugos pareigūnų, nusikaltėliai ir piktavaliai taip pat nesnaudžia, ir savo veiklai taip pat vis sumaniau naudoja šiuos bepiločius skraidančius aparatus.

Būtent dėl to inžinieriai ir ieško būdų, kaip atbaidyti nepageidaujamus dronus.

Pavyzdžiui, Nyderlandų policija kovai su dronais bando pritaikyti specialiai treniruotus erelius. Kitas gana populiarus problemos sprendimas – tinklinės gaudyklės. Deja, visa tai – niekai, pripažįsta Vokietijos technologijų bendrovės „Aaronia“ vadovas Torstenas Himelusas.

Nemažai inžinierių įsitikinę, kad tai ne vienintelė išeitis. Britų bendrovė „Search Systems“ savo klientams siūlo bepiločių, aprūpintų vandens šautuvais.

Dar vienas variantas – „Dronebuster“. Tai įrenginys, kurį Irake naudojo koalicijos pajėgos. Jis padeda perimti dronų valdymą ir nutupdyti juos ant žemės.

Taigi, nors visi specialistai ir pritaria dėl būtinybės vystyti dronų gaudymo technologiją, vieningos nuomonės, kaip tai būtų galima padaryti geriausiai, kol kas nėra.