Žiūrovams didelį įspūdį paliko pirmąją renginio dieną vykusios roboto ir žmonių futbolo rungtynės. Varžybų baigtis buvo gana netikėta – robotai savo kūrėjus įveikė rezultatu 3:2. Kaip teigia organizatoriai, jų tokia situacija nenustebino, nes ši robotų komanda vidutinio dydžio robotų klasėje net keturis kartus tapo pasaulio čempionais.

Renginys, kurį kiekvienais metais organizacija „RoboCup“ federacija – tarptautinės aukščiausio lygio ir prestižiškiausios robotų varžybos visame pasaulyje. Kinijoje šių metų atranka į „RoboCup“ sudomino beveik 2 tūkst. robotų kūrėjų.

Vienas iš robotų kūrėjų palygino robotų ir žmonių funkcionalumą.

„Robotai greičiau ir paprasčiausiai nei žmonės susikalba tarpusavyje, geriau supranta vienas kitą. Žmonėms bendravimui reikalingas ir akių kontaktas, kūno kalba. Robotai elgiasi ir reaguoja kiek kitaip, paprasčiau. Yra aiški įvarčio tikslo ar gynybos taktikų atskirtis“, - pasakojo Pekino informacinių mokslų ir technologijų universiteto darbuotojas Liu Hongjie.

Skelbiama, kad šiais metais „RoboCup“ finale, kuris birželį vyks Vokietijoje, žais 15 atranką įveikusių robotų komandų iš Kinijos.