„Šis projektas tampa bene didžiausiu socialinės atsakomybės projektu šalies mokyklose ir tai mums ženklas, kad jis labai reikalingas moksleiviams, visai mokyklos bendruomenei. Vaikai nori mokytis modernioje klasėje, jiems svarbūs sveikos mitybos klausimai, jie nori gaminti ir kurti – tai be galo svarbu, ypač, kai kalbame apie paauglius, –  sako vienas iš projekto autorių Alfas Ivanauskas. – Esame labai dėkingi už pasitikėjimą mumis, šiuo projektu, stengsimės įgyvendinti kuo daugiau vaikų svajonių.“

Šiuo metu projekto „VMG mokykla“ būstinėje pats darbymetis – finalizuojamas šių metų projekto dalyvių sąrašas, tikslinama paskutinė informacija su mokyklomis, sąrašas jau netrukus bus paskelbtas „VMG mokykla“ interneto svetainėje ir socialinio tinklo Facebook paskyroje. Šis projektas kuriamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, projektą administruoja verslo socialinės atsakomybės projektus Lietuvoje ir užsienyje vystanti VšĮ „Atsakingas verslas“.

„Pirmasis projekto etapas praėjo itin sklandžiai – džiaugiamės moksleivių laiškų gausa. Antrasis etapas – socialiai atsakingų įmonių paieška. Labai kviečiame prisijungti tuos, kurie nori investuoti į vaikų sveikatą, prisidėti prie savo bendruomenės gerovės ir savo rajone, regione, mieste drauge su mumis įrengti modernias kulinarijos klases, –  kviečia VšĮ „Atsakingas verslas“ projektų vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Yra ir tokių šalies mokyklų, kuriose kulinarijos klasės nėra visai ir moksleiviams dėstoma tik teorinė dalis. Būtent tokios mokyklos – mūsų vienas pagrindinių šių metų prioritetų.“

Pasak, R. Olberkytės-Stankus, yra dar du svarbūs kriterijai, pagal kuriuos bus sprendžiama mokyklų pirmenybė įrengti „VMG mokykla“ kulinarijos klasę – tai moksleivių skaičius mokykloje ir rėmėjas, kuris bendradarbiaus ir skirs lėšų klasei įrengti konkrečiame mieste, regione, savivaldybėje.

Paskaičiuota, kad vidutiniškai vienai klasei įrengti reikės apie 40 tūkstančių litų. „VMG mokykla“ klasę kuria architektų „a2sm“ komanda Sla Malenko, Ieva Saldauskaitė ir Joris Šykovas.

Priminsime, kad prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo ir vaikų sveikatinimo gali kiekvienas paaukodamas portale Aukok.lt, įsigydami „VMG mokykla“ pirkinių krepšius ir „VMG Rudens žaidimai“ žurnalą portale Knygos.lt.

Dalijamės video akimirkomis iš pirmojo verslo socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“ tarybos posėdžio ir „VMG mokykla“ kulinarijos klasės pristatymo – architekto S. Malenko interviu.