Dar praeitą rugsėjį po 10 kilogramų sveriančios devynios emantalio sūrio galvos buvo įkurdintos atskirose viena nuo kitos izoliuotuose medinėse dėžėse. Eksperimento tikslas buvo išsiaiškinti, ar muzika turi įtakos sūrio skoniui ir aromatui.

Sūriai 24 valandas per parą klausė skirtingų žanrų muzikos: tai buvo hiphopo grupės „A Tribe Called Quest“ kūrinys „We Got it From Here“, Mocarto opera „Užburtoji fleita“, „Led Zeppelin“ roko klasika „Stairway to Heaven“, „Vril“ techno kompozicija UV bei grupės „Yello“ tamsios ambietinės muzikos kūrinys „Monolith“. Trys sūrio galvos klausėsi ne muzikos, o žemų, vidutinių ir aukštų dažnių, o viena buvo palikta ramybėje.

Užuot pasinaudoję garso kolonėlėmis, eksperimento vykdytojai pasitelkė mažyčius siųstuvus, perdavusius muzikos energiją sūriams. Projekte dalyvavęs sūrių gamintojas Beatas Wampfleris sako, kad su muzika brandintus sūrius ekspertų komisija degustavo du kartus, ir abu kartus rezultatai buvo praktiškai vienodi. Dabar, anot B. Wampflerio, eksperimentas bus koncentruojamas į hiphopo muziką.