Socialinės rinkodaros koordinatorė Burcu Celenoglu Aydin kartu su vyru montažo režisieriumi Anilu Aydinu nusprendė pagaminti mažytes garsiausių Turkijos nacionalinės virtuvės patiekalų versijas, o filmuotą medžiagą, kaip mažytėje virtuvėje gimta kulinariniai stebuklai, viešinti socialiniuose tinkluose.

Tai, kas poros gyvenime prieš pusantrų metų prasidėjo kaip smagus laisvalaikio praleidimo būdas, dabar virto tikra aistra – šiuo metu poros kanale platformoje „YouTube“, kuris vadinasi „Mažoji Turkijos virtuvė“, skelbiama per 40 receptų.

Projekto „Mažoji Turkijos virtuvė“ sumanytoja Burcu Celenoglu Aydin:
„Turkijos nacionalinė virtuvė tiesiog nuostabi, tačiau patiekalai gana sudėtingi, receptai neretai iš pradžių sukelia baimę.

Tokioje miniatiūrinėje virtuvėje gaminti dar sunkiau. Procesas užtrunka kone trigubai ilgiau, bet man tai nebuvo kažkas neįveikiamo, nes tiesiog dievinu maistą ir labai mėgstu gaminti. Be to, visada labai nudžiugina gautas rezultatas“.

Jauna moteris sako, kad vieno kąsnelio patiekalų skonis identiškas originalui, o šiuolaikinę Turkijos nacionalinę virtuvę bėgant metams formavo ir Europos bei Azijos įtakos.