„Dažant kiaušinius natūraliomis priemonėmis svarbiausia kantrybė. Velykų simbolį galima nudažyti su kiekvienos šeimininkės virtuvėje randamomis priemonėmis – svogūnų lukštais, mėlynaisiais kopūstais, burokais, arbata, kava, mėlynėmis, ciberžole ar net šafranu“, – teigia tinklaraštininkė ir receptų autorė Nida Degutienė.

Dažant šiomis priemonėmis jau išvirtus kiaušinius, pirmiausia reikėtų atskirai apie 30 minučių virti svogūnų lukštus, burokus ir mėlynuosius kopūstus. Santykis 2 puodeliai ingredientų su 2 puodeliais vandens. N. Degutienė sako, jog dažnai daroma klaida – kiaušiniai sudedami nenukošus dažymo priemonių. Produktus būtina net tik nukošti, bet ir įpilti į nuovirą šaukštelį acto.

Stiprią kavą ir arbatą, žiupsnelį šafrano bei ciberžolę reikėtų užpilti 2 puodeliais verdančio vandens ir įpilti į juos šaukštelį acto. Mėlynes tiesiog sutrinti arba naudoti mėlynių uogienę.

„Priklausomai nuo norimo spalvos intensyvumo, kiaušinius reikėtų laikyti nuo 30 minučių iki 12 valandų“, – sako N. Degutienė.