Eksperimento tikslas – išsiaiškinti, ar prie pačių įvairiausių egzotinių skonių įpratęs profesionalas sėkmingai atpažins paprastus lietuviškus skonius.

1 bandymas – varškės ir juodųjų serbentų pyrago ragavimas. „Pradžioje atrodė kaip medaus tortas. Bet dabar jaučiasi varškė... Uogos – bruknės, šaltalankiai ar spanguolės?“ – juokėsi A. Ivanauskas, o dar daugiau juoko sukėlė išgirstas atsakymas, kad iš tiesų jis ragavo juodųjų serbentų pyragą.

2 bandymas – meduje marinuotų cukinijų ragavimas. „Jaučiu grikių medaus poskonį ir rūgštumą. Daržovė – svogūnas? Čia tiek acto ir rūgšties, kad suirusi visa tos daržovės struktūra“, – bandė atspėti kulinaras.

3 bandymas – aronijų sulčių ragavimas. „Kodėl viskas, ką man duodate, yra taip rūgštu?“ – susiraukęs klausė jis ir iškart atspėjo, kad ragauja aronijų sultis.

4 bandymas – žemaitiško kastinio ragavimas. „Oi... tai kastinys. Aš pats jį naudoju ir labai rekomenduoju kitiems, nes tai išskirtinis produktas, kurį galima labai šauniai panaudoti“, – rekomendavo A. Ivanauskas.