„Drąsiai sakau – tai supuvusi sistema, nes čia daugybę metų nesikeičia valdžia, nuolat tos pačios problemos kyla į viešumą, tačiau nieko nedaroma, daugelis apsimeta, kad viskas yra gerai“, – sako 20 metų vilnietė L. Kalinauskaitė.

Ji neabejoja, kad sulaukė keršto vien tik dėl to, jog atsisakė bendradarbiauti su Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnais, kurie, jos teigimu, norėjo, kad Lukiškių TIK ji užmegztų itin artimus santykius su nuo praėjusių metų pavasario įkalintais Kauno „Kamuolinių“ ir šiuo metu teisiamo „Pravieniškių mafijos“ nusikalstamo susivienijimo lyderiais.

Apsaugos ir priežiūros skyriuje prižiūrėtoja dirbanti L. Kalinauskaitė sako, kad kategoriškai atsisakė būti slapta pareigūnų bendradarbe, todėl netrukus sulaukė spaudimo – esą Kalėjimų departamento pareigūnai pareiškė, jog jie turi daug prižiūrėtoją kompromituojančios informacijos. „Man buvo pasakyta, kad imu kyšius, vienam nuteistajam esu įnešusi narkotinių medžiagų ir esą net esu nusikalstamos grupuotės narė“, – išskirtiniame interviu prisipažino nuo birželio Lukiškių TIK dirbanti pareigūnė.

Ji neslepia, kad nuo vaikystės svajojo dirbti jėgos struktūrose, o kai savo svajonę įgyvendino, suprato, jog pateko į sistemą, kurioje neegzistuoja žmogiškumas, o kiekvienas joje esantis yra priverstas kovoti dėl išlikimo.