Ciklą pradeda olimpietis Giedrius Titenis ir kitas perspektyvus Lietuvos plaukikas Mindaugas Sadauskas. Jie papasakos, kas vaikystėje paskatino juos pasirinkti plaukimą, paaiškins, kodėl svarbu mokytis plaukti ir kiek reikia laiko, kad galėtum save pavadinti geru plaukiku.

Taip pat sužinosite apie Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) vykdomą sertifikuotą mokymo plaukti programą pradinių klasių mokiniams. Jos metu, bendradarbiaujant su mokyklomis, dalis kūno kultūros pamokų yra skiriama plaukimo pratyboms ir vaikai visiškai nemokamai įgauna taisyklingo plaukimo pradmenis.

Paremti vaikų mokymo plaukti programą jau dabar gali ir kiekvienas Lietuvos gyventojas, parduotuvėse „Maxima“ įsigijęs specialią akcijos apyrankę. Surinktos lėšos bus skirtos LPF sukurtai ir vykdomai vaikų mokymo plaukti programai vystyti, ją sudaro 32 plaukimo pamokos. Bus siekiama, kad tiek plaukimo pamokų, bendradarbiaujant su įvairiais šalies baseinais ir mokyklomis, turėtų galimybę gauti kiekvienas šalies pradinukas.

Tuo tarpu šis 10-ies videopamokų ciklas „Plaukimo ABC“ – tai ne tik puiki pagalbinė priemonė mokantis plaukti su specialistu, bet ir galimybė pamatyti unikalias akimirkas iš mūsų olimpiečių treniruočių prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Susidraugaukite su vandeniu, nes tik draugas jūsų neapvils ir suteiks jums pagalbą. Pasitikėkite juo“, - ragina LPF instruktoriai. Leiskite vasarą saugiai su „Plaukimo ABC“!