Gruzdinti menkių maltinukai (Bolinho de Bacalhao) – greičiausiai vienas iš labiausiai tradicinių ir garsiausių užkandžių, patiekiamų Rio de Žaneiro baruose. Nors šio patiekalo rūšių pasirinkimas ir itin platus, vietiniai perspėja – tikrai gardžius gruzdintus šios žuvies maltinukus iš kokybiškos menkės, miltų, bulvių ir prieskonių pagaminti tikrai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Bene gardžiausiai šį užkandį ruošia bare „Cantinho das Concertinas“, kuris įsikūręs pagrindiniame Rio de Žaneiro daržovių ir gėlių turguje CADEG, kur niekada nenutyla šurmulys.

Savaitgalio popietėmis čia skamba muzika, lėtai vaikštinėja gyvenimu ir akimirka besimėgaujantys vietiniai. Čia šokama, skamba dainos, valgoma ir geriama.

Prie kiekvieno kampo ar kitose masinio susibūrimo vietose neabejotinai rasite gatvės kepsninę. Kartais tokios vietos, kur galima įsigyti nebrangaus, tačiau skanaus gatvės maisto, makabriškai vadinamos tiesiog vieta, kur galima nusipirkti kepto kačiuko.

Kodėl? Po miestą sklando savotiška legenda, teigianti kad gatvėse pardavinėjami ant žarijų pačirškinti kailiniuočiai. Patys gatvės virėjai tokius gandus kategoriškai neigia ir svetingai siūlo paragauti ant iešmelio keptos jautienos, vištienos ir daržovių.

Gatvėse galima įsigyti ir paskanauti ne tik puikių kepsnių, bet ir dešrelių bei tąsaus specialios gamybos kepto sūrio. Baiminatės, kad riebalai ar mėsos sultys nuvarvės ant marškinių?

Mėsos gabaliuką pavoliokite manioko miltuose – ne tik išvengsite tragedijos, bet ir gausite dar daugiau tradicinio Brazilijos gatvės maisto skonio.