Paskutinėse dvejose rungtynėse Lietuvos sirgaliai jaunąjį Saboniuką ant parketo pamatė darantį tai, kuo jis užsitarnavo NBA skautų dėmesį – agresyvumu ir kova po krepšiais. O ir gynyboje 11-as šios vasaros NBA naujokų biržos šaukimas jau klydo mažiau. Mače su Baltarusija D. Sabonis apskritai tapo pirmojo šią vasarą dvigubo dublio autoriumi (11 tšk. ir 13 atk. kam.), o prieš Europos čempionę Ispaniją pasižymėjo 14 taškų ir 8 atšokusiais kamuoliais.

„Žiauriai geros rungtynės buvo – visiems fanams patiko. O aš pats jaučiausi daug geriau“, – po gražios pergalės Kaune prieš ispanus (87:83) prisipažino jauniausias olimpinės komandos narys.

Domantas atskleidė, kad rungtynėmis prieš Europos čempionus buvo patenkintas ir J. Kazlauskas. Vis tik treneris neleido žaidėjams užmigti ant laurų.

„Šios rungtynės pridėjo pasitikėjimo savimi. Bet ši pergalė nieko nereiškia. Liko dar daug draugiškų rungtynių ir tik jose pamatysime, kokiame žaidimo lygyje esame“, – komandoje tvyrančia atmosfera džiaugėsi, bet per anksti rinktinės pajėgumo nevertino Domantas.